23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på RetailNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Coop: Høje priser skyldes faguddannede medarbejdere

Discountbutikker sidder snart på halvdelen af den samlede omsætning i dagligvarehandlen

27 procent. Så meget kostede 10 sammenlignelige basisvarer i SuperBrugsen mere end i Netto, viser en opgørelsen BT har foretaget denne måned. 

Prisforskellen er markant, men forklaringen er lige til, lyder det fra SuperBrugsens bagmænd i Coop. 

- Der er lavere omkostninger til medarbejdere i en discountbutik. I et supermarked er der faguddannede medarbejdere, som for eksempel slagtere, og der er flere medarbejdere. Derfor er omkostningen større pr. vare i forhold til discount, og derfor er prisen på identiske varer forskellig, siger informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, til BT.

I hans optik er prisen ikke alt for forbrugerne. Udvalg, økologi, dyrevelfærd og convenience er også vigtige. 

Tallene taler for, at danskerne i stadig stigende grad vælger discountkæderne frem for traditionelle supermarkeder. Sidste år havde discount en markedsandel på 42 procent af den samlede omsætning i dagligvarebranchen. Ti år tidligere var det blot 28 procent.

 

BREAKING
{{ article.headline }}
0.172|